fbpx

Statisztika alapok Minitabbal

Mi az a Minitab?

A Minitab egy statisztikai elemző szoftvercsomag, amelynek elődjét 1972-ben a Pennsylvania Egyetem kutatói alkották meg. A szoftvert létrehozó egyetemi kutatók elsődleges célja az volt, hogy a statisztikatanulás, valamint a statisztikai eszközök használatát minél könnyebbé, érthetőbbé tegyék diákjaik számára.

Ez a cél olyan szinten teljesült, hogy nemcsak akadémiai körökben vált elterjedté a szoftvercsomag, hanem az USA Fortune 500-as listáján szereplő vállalatok 90% szintén megvásárolta. A vállalat honlapja szerint pedig több diák használta tanulmányai során, mint az összes más típusú statisztikai elemzőprogramot összességében.

A Minitab könnyen értelmezhető kezelőfelülete, áttekinthetősége és egyszerűsége mellett a 16-os verzió kiadását követően egy Asszisztens is a felhasználók rendelkezésre áll, mely még egyszerűbbé, vizuálisabbá teszik a statisztikai elemzéseket mindazok számára, akik alapvető angol nyelvtudással és statisztikai ismeretekkel rendelkeznek.

Folyamatfejlesztői körökben is rendkívüli népszerűségnek örvend Minitab. Talán kijelenthetjük, ahogyan Microsoft Excel része a logisztikusok, pénzügyesek, HR-esek, vagy AutoCad a tervezőmérnökök mindennapos munkájának, úgy Minitab a lean six sigma folyamatfejlesztők tevékenységét teszi egyszerűbbé, könnyebbé.

Jelentkezem a 11 részes INGYENES online tanfolyamra és egyben feliratkozom a folyamatfejlesztésről szóló hírlevelekre!


További képzések

Close Menu
×

Kosár